Uniunea Europeana doreste sa introduca taxe la importul de panouri solare din China

taxe-panouri-solare-UE-pentru-importurile-din-China

Uniunea Europeană (UE) intenţionează să impună taxe vamale de până la 68% la importurile de panouri solare din China, pentru a combate politica de dumping a companiilor chineze, potrivit unui oficial european, citat de Bloomberg.

Taxele de import vor afecta peste 100 de companii din China şi se vor situa în medie la 47,6%. Introducerea taxelor reprezintă rezultatul preliminar al unei investigaţii antidumping deschisă de Comisia Europeană în luna septembrie a anului trecut, a spus oficialul citat.

Ancheta se va încheia în luna decembrie, iar până atunci guvernele UE vor decide dacă introduc tarife antidumping pentru o perioadă de cinci ani.

Investigaţia CE vizează importuri de 21 de miliarde de euro în UE în 2011, constând din panouri solare şi componente ale acestora provenind din China. Companiile europene cer introducerea de tarife ridicate pentru a se proteja de concurenţa intensă din China, după ce Statele Unite au adoptat măsuri similare. Europa reprezintă mai mult de jumătate din piaţa globală a panourilor solare fotovoltaice.

China se opune introducerii oricăror bariere comerciale şi va încerca să protejeze interesele companiilor chineze din domeniu, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Comerţului de la Beijing.

Companiile din China controlează peste 80% din piaţa europeană a echipamentelor folosite în producţia energiei solare, inclusiv panouri solare, faţă de aproape 0% în 2004, potrivit datelor EU.

0764 99 55 44 Mesaj WhatsApp