Casa Verde

CE ESTE PROGRAMUL CASA VERDE 2014? EXTRAS DIN GHIDUL DE FINANTARE CASA VERDE

Scopul acestui Program este îmbunataţirea calitaţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încalzire şi obţinerea de apa calda menajera.

Prin finanţarea nerambursabila din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de încalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încalzire, se încurajeaza utilizarea sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabila, nepoluante.

Statul finanteaza persoanele fizice care doresc sa isi instaleze sisteme de captare a energiilor alternative pentru a stimula adoptarea pe scara mai larga a acestor tehnologii nepoluante.

Aceste informatii sunt extrase din ghidul de finantare Casa Verde oferit de AFM.

CINE POATE BENEFICIA DE FINANTARE PRIN PROGRAMUL CASA VERDE 2017 SI CE SUME SE POT OBTINE?

Programul, care se adreseaza exclusiv persoanelor fizice, consta în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, în funcţie de tipul instalaţiei, astfel:

 • pâna la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare;
 • pâna la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura;
 • pâna la 6.000 lei pentru instalaţie de producere a energiei termice pe baza de peleţi, brichete, tocatura lemnoasa, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

În cadrul acestui Program, poate aplica solicitantul care îndeplineşte urmatoarele condiţii:

 • este persoana fizica care îşi are domiciliul pe teritoriul României;
 • este proprietar/coproprietar al imobilului pe/în care se implementeaza proiectul;
 • imobilul trebuie sa nu faca obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecatoreşti, vreunei revendicari potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauza de utilitate publica;
 • nu are obligaţii restante la bugetul de stat, bugete locale, conform legislaţiei naţionale în vigoare;
 • în activitatea desfaşurata anterior începerii proiectului nu a încalcat dispoziţiile legale privind protecţia mediului şi nu sponsorizeaza activitaţi cu efect negativ asupra mediului.

 

 

ITI DORESTI SA APLICI PENTRU PROGRAMUL CASA VERDE?

Te vom ajuta sa iti intocmesti toata documentatia necesara si iti vom propune cele mai bune solutii pentru a avea sanse de reusita cat mai mari!

 1. Alin spune:

  Buna seara , pt o casa cu 200…250 m. Patrati , apa calda plus incalzire pe timpul iernii , care ar fi costurile totale ? ( pret + tva + montaj )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *