Panouri solare incalzire si apa calda – presurizate

Sunt cele mai eficiente in captarea energiei solare, functionand si pe perioada iernii.

Header

Panouri solare presurizate. Panouri solare pentru incalzire si apa calda iarna

Instalarea panourilor solare presurizate separate

Panourile solare presurizate separate se pot monta atat pe o suprafata plana (cu suportul din imagine), cat si pe acoperisul casei, folosind panta acoperisului pentru a obtine o inclinatie de aproximativ 45 de grade necesara pentru ca razele sa pice perpendicular pe tuburi.
Partea acoperisului, sau suprafata plana, unde se va monta panoul trebuie sa aiba o orientare sudica. Daca aceasta conditie nu este indeplinita, soarele nu isi va trimite razele pe panou pe tot parcursul zilei. Daca orientarea este sud-estica, atunci soarele va bate mai mult dimineata si dupa-amiaza, iar daca orientarea este sud-vestica, soarele va bate mai mult dupa-amiaza si seara.
In cazul montarii pe acoperis, fixarea se face prin intermediul unor talpi metalice, iar etansarea se face cu garnituri de cauciuc si silicon.

Tuburi Vidate cu Heat Pipe

Panourile presurizate folosesc tuburi superconductoare cu heat-pipe

Tuburile vidate superconductoare sunt cele mai eficiente dispozitive de captare a energiei solare datorita folosirii tehnologiei cu heat-pipe din cupru.
Tuburile vidate capteaza radiatia solara si o transforma in energie termica, incalzind heatpipe-urile. Caldura este transmisa in capatul superior al hetpipe-ului, care incalzeste agentul termic (antigel solar). Agentul termic incalzit este circulat de pompa prin serpentina din interiorul rezervorului. Apa rece preia caldura de la serpentina si poate fi folosita ca apa calda menajera sau aport la incalzire.
Tuburile sunt realizate din sticla borosilicata de 3.3mm grosime, rezistenta la socuri si au pereti dublii intre care se afla vid. Vidul are rol de izolator termic si de crestere a puterii de absorbtie a radiatiei solare.

Constructie Panou Solar Presurizat Pentru Incalzire

Constructia panoului solar presurizat separat

Schimbatorul de caldura (colectorul) este constituit dintr-o teava de cupru in care sunt introduse un numar de 15, 18, 21, 24 sau 30 teci sudate printre care circula antigelul (agentul termic) sub presiune. Tot ansamblul este izolat cu spuma poliuretanica si inchis intr-o carcasa exterioara din tabla de aluminiu.
Tuburile se introduc in decuparile cilindrice practicate in carcasa, etansarea facandu-se prin intermediul garniturilor de silicon. Bulbul superior al heap-pipe-ului de cupru patrunzand in teaca colectorului astfel incat sa se asigure un contact termic cat mai bun. Rigidizarea tubului pe pozitia de functionare se face prin fixarea acestuia cu bride metalice, pe latura inferioara a cadrului. Cadrul este apoi fixat pe suprafata de instalare prin intermediul picioarelor de fixare. Aria de contact dintre piciorul suportului si suprafata de instalare se etanseaza cu o garnitura de cauciuc sau silicon.

Principiul de functionare al panourilor solare presurizate separate

Principiul de functionare al panourilor solare presurizate separate

Energia solara este captata in interiorul tubuliu vidat, unde este transferata heat-pipe-ului de cupru. Caldura ajunge apoi in capatul superior al sau, fiind preluata de catre agentul termic (antigel solar). Antigelul o transporta la schimbatorul de caldura si este preluata de catre apa din boiler. Apa incalzita poate fi apoi folosita ca apa calda menajera sau sursa de energie pentru agentul termic de incalzire. Operarea acestui tip de panou este asigurata de controllerul electronic care comanda pornirea si oprirea pompei de recilculare.
Panourile solare presurizate separate nu pot functiona independent. Deoarece nu au un rezervor de stocare, ele trebuiesc conectate la un boiler montat in zona de consum (in casa). Varianta de utilizare recomandata este cea cu boiler bivalent, pompa de circulatie si panou electronic de comanda (regulator electronic dedicat). Toate acestea formeaza un sistem complet.

Avantajele folosirii panourilor solare presurizate separate:

 • Functioneaza indiferent de temperatura exterioara, chiar si iarna;
 • Tuburile vidate ofera performate bune si pe timp innorat, fiind capabile sa capteze radiatiile infrarosii care patrund prin nori;
 • Datorita izolatiei foarte buna oferita de vid, panourile functioneaza chiar pana la -20 grade Celsius;
 • Panoul functioneaza in continuare chiar daca unul sau mai multe tuburi se sparg;
 • Tuburile avariate sunt usor de schimbat;
 • Ofera eficienta energetica tot timpul anului si asigura costuri zero cu combustibili conventionali pentru cel putin 5 luni pe an;
 • Energia oferita de panouri este energie ecologica si nu polueaza mediul inconjurator;
 • Au cel mai bun raport calitate pret de pe piata.

Doresc sa imi achizitionez un panou solar presurizat separat. Cum aleg panoul potrivit?

Ne bucuram ca ati hotarat sa intrati in randul persoanelor care vor sa profite de energia gratuita oferita de soare!
In primul rand trebuie sa constientizati faptul ca panourile solare presurizate separate nu pot functiona independent, ele neavand un rezervor de stocare in care sa inmagazineze energia solara captata. In consecinta, ele sunt dependente de prezenta unui boiler de stocare si a unei automatizari (Mai multe detalii: Sisteme solare complexe). Daca detineti restul de componente necesare punerii in functiune a panoului solar nepresurizat, iata de ce trebuie sa tineti cont in momentul in care alegeti panoul potrivit:

 • Capacitatea boilerului de stocare. Este recomandat ca la fiecare maxim 10L de apa sa corespunda un tub vidat de 58mm. Astfel, daca aveti un boiler de 200L, recomadam folosirea unui panou de minim 20 tuburi;
 • Orientarea acoperisului. Daca zona de montaj nu ofera o orientare sudica, puteti lua in considerare posibilitatea supra-dimensionarii panoului in raport cu volumul de apa de incalzit, pentru a compensa gradul de absorbtie mai mic al energiei solare, datorat orientarii.

Pe parcursul unei zile cu radiatie solara buna, un tub vidat poate incalzi un volum de 10L apa la 60°C. Puteti depasi recomandarea de 10L/tub, dar, pe parcursul verii, va exista un surplus de energie termica ce va trebui disipat pentru a evita supraincalzirea sistemului. Surplusul de energie poate fi folosit pentru incalzirea piscinei, poate fi stocat, sau poate fi disipat in exterior.
Mai jos aveti prezentate cateva modele de panouri solare presurizate separate comercializate de TopSolar. Daca doriti sa consultati lista completa, va rugam studiati fisierele atasate mai jos, care contin catalogul complet de produse TopSolar.

Cateva modele de panouri solare presurizate separate TopSolar:

Panou solar presurizat separat 12 tuburi

Panou Presurizat Separat 12 Tuburi

 • Volum de apa incalzit/zi recomandat: 120L
 • Nr. tuburi: 12
 • Diametru tuburi: 58mm

Pret: 208 EURO

Panou solar presurizat separat 18 tuburi

Panou Presurizat Separat 18 Tuburi

 • Volum de apa incalzit/zi recomandat: 180L
 • Nr. tuburi: 18
 • Diametru tuburi: 58mm

Pret: 351 EURO

Panou solar presurizat separat 20 tuburi

Panou Presurizat Separat 20 Tuburi

 • Volum de apa incalzit/zi recomandat: 200L
 • Nr. tuburi: 20
 • Diametru tuburi: 58mm

Pret: 379 EURO

Panou solar presurizat separat 22 tuburi

Panou Presurizat Separat 22 Tuburi

 • Volum de apa incalzit/zi recomandat: 220L
 • Nr. tuburi: 22
 • Diametru tuburi: 58mm

Pret: 414 EURO

Panou solar presurizat separat 24 tuburi

Panou Presurizat Separat 24 Tuburi

 • Volum de apa incalzit/zi recomandat: 240L
 • Nr. tuburi: 24
 • Diametru tuburi: 58mm

Pret: 500 EURO

Panou solar presurizat separat 30 tuburi

Panou Presurizat Separat 30 Tuburi

 • Volum de apa incalzit/zi recomandat: 300L
 • Nr. tuburi: 30
 • Diametru tuburi: 58mm

Pret: 544 EURO

Preturile nu contin TVA

Mai multe modele de panouri presurizate separate puteti gasi in catalogul nostru de mai jos.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (95 votes cast)
Panouri solare incalzire si apa calda - presurizate, 4.1 out of 5 based on 95 ratings

Comments

Care sunt panourile solare de care am nevoie?2012-09-14 23:37:04

[...] asemenea trebuie sa iei in calcul ca este posibil ca peste 5 ani sa apara panouri solare incalzite mult mai eficiente si al un pret mult mai mic, deoarece tehnologia evolueaza foarte rapid, si este [...]

Tenche Alin2012-12-23 22:52:23

Ma intereseaza un panou solar la 208€+tva,v-as ruga sa-mi faceti un calcul cu transport pana in judetul Timis in orasul Lugoj si sa-mi trimiteti pe adresa de e-mail.Va multumesc si sarbatori cu bine.

eugenlungu2012-12-24 18:32:24

Buna seara, Ne pare foarte rau,acest tip de panou cu 12 tuburi nu-l mai avem pe stoc Avem in schimb panouri cu 10 si 18 tuburi Transportul pana la Timisoara ar fi cam 100 lei Pentru acest panou va mai sant necesare si celelalte componente ale sistemului;boiler cu 2 serpentine,automatizare,grup de pompare,vas expansiune...Daca nu le aveti ,noi vi le putem livra. VA DORIM SARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI!

IENCI SILVIU2012-12-30 19:35:54

BUNA SEARA AS DORI SA STIU CIT MA COSTA UN PANOU PRESURIZAT DE 80 -120 L CU TOT CU COMPONENTE SI CU MONTAJ SI DACA SE POATE SA IMI SPUNE-TI UN PRET CU APROXIMATIE ,VREAU SA VA SPUN CA LOCUIESC LA BLOC ETAJ 1 SI BLOCUL E CU 2 NIVELE .VA DORESC UN AN NOU FERICIT .VA MULTUMESC.

ROTARU ION2012-12-31 18:35:49

Buna seara. Aveti reprezentanti si in Pitesti? Imi sunt suficiente doua panouri de 20 tuburi pentru a incalzi un boiler de 80L apa menajera si pentru a mai folosi restul de energie ca aport la incalzire?

Mecu Florin2013-01-04 08:40:35

As dori o caculatie pentru o instalatie ACM TS30-58/1800 - 300L. cu montaj cu tot. Eu locuiesc in Craiova. Mutumesc. Florin

SPY2013-01-04 19:35:43

Buna seara. Panourile solare pot fi folosite si la aport pentru incalzire prin intermediul radiatoarelor? (am deja o centrala termica cu combustibil solid si radiatoare din otel in camere si nu as vrea sa mai scot pardoseala pentru a instala incalzire prin pardoseala). Va multumesc.

LICA MARIANA2013-01-16 14:12:38

m-ar interesa un panou pentru un boiler de 80-100 l cu toate aferentele , as vrea sa stiu mai intai cat costa si cat m-ar costa transportul pana in com Galbenu Jud Braila

cazan felician2013-02-13 15:24:02

ma intereseaza un sistem cu tot cu montaj pentru 3 persoane daca faceti o oferta cu pret bun achizitionarea se face pe loc cash sistemul trebuie sa fie functional si iarna astept sa ma contactati tel 0745510065

valentin2013-03-01 10:59:54

detin o casa in suprafata de 60mp utili-avand 2 dormitoare fiecare cu baie proprie,1 sufragerie cu baie,bucatarie-si as dori sa stiu care sistem de acm -si sau incalzire-este viabil in conditiile aratate mentionand ca detin si o centrala pe gaze cu incalzire in pardoseala.daca se poate face si o estimare de cost cu montare.va multumesc anticipat.

marius plesca2013-03-10 12:01:40

buna ziua. as dori sa imi faceti un calcul, daca se poate, pentru o instalatie cu un panou solar pentru apa calda(boiler de 200 l) si incalzire in lunile de primavara-toamna pentru o casa de 200 mp. mentionez ca am o centrala cu lemne cu gazeificare si daca se poate sa pun panoul in circuitul de incalzire al casei? va multumesc anticipat. cu respect

iulian2013-03-21 23:54:38

Doresc o oferta de pret pentru un panou solar presurizat de 300l cu sistemul complet plus montaj si transport in Ploiesti. Multumesc!

dicu tudor2013-05-31 10:56:34

sunt in faza avansata de a achizitiona o inst de apa calda menajera cu panou cu 18 tuburi HEAT PIPE si as vrea sa stiu ,cele livrate de d-stra sunt fabricate ...( unde ...) si daca izolatia colectorului este cu spuma poliuretanica ?? sau cu vata nminerala .Intreb pentru ca , eu am gasit informatii pe net ,cum ca ar fi izolate cu vata minerala cele lvrate de GERMANIA-Westech SP-S58/1800A-18. Cele pe care le comercializati d-stra sunt tot din Germania ?? sau alt furnizor . VA multumesc pentru eventualul d-stra raspuns , in speranta ca d-stra veti devenii furnizorul meu . dicu t.

Top Solar SRL2013-05-31 12:23:04

Buna ziua, Stimate domnmule Dicu,veti primi raspunsul pe adresa dumneavoastra de mail. Va multumim pentru interesul acordat produselor noastre.Pentru alte nelamuriri va rugam sa ne contactati.

Solcan Gheorghe2013-05-31 16:14:06

Revin cu precizari: - Panouri presurizate - Detin un boiler de 150 - 180 l

Top Solar SRL2013-05-31 21:11:51

Buna seara, Domnule Solcanu, va rog sa ne precizati daca boilerul existent este cu doua serpentine.

catalin cretu2013-06-14 13:09:02

Rugamintea mea este sa imi trimiteti cit de repede in mail o calculatie ptr un sistem care sa asigure apa calda menajera ptr 3-4 persoane pe toata perioada anului. Va rog sa faceti estimari si ale costului de transport si ale manoperei de instalare, pentru ca ma intereseaza sa instalez acest sistem in Iasi. Eventual, daca se poate, sa imi faceti si o recomandare pentru o firma care sa execute o instalare pertinenta a sistemului. Toate cele bune, astept un semn.

Top Solar SRL2013-06-16 22:43:31

Buna seara Stimate domn , veti gasiti raspunsul pe mailul dumneavoastra.Va multumim pentru interesul acordat produselor noastre.

Valerian Gheata2013-07-23 16:50:34

Buna ziua, ma intereseaza un sistem cu tuburi vidate care sa acopere necesarul de apa calda si caldura/pe intreg anul, pentru o locuinta bine izolata, suprafata 150 mp, in zona Suceava. Astept oferta dumneavoastra. Va multumesc.

Top Solar SRL2013-07-24 09:23:10

Buna ziua Veti primi raspuns pe adresa dumneavoastra de mail

Ciulac Florin2013-07-26 21:22:08

Buna seara! Va rog, sa-mi trimiteti o oferta si sugestii pentru achizitionarea unui sistem de incalzire a apei menajere pentru o casa de 170 m/patrati incluzand panouri, boiler si montaj (suntem trei persoane care se cam spala). Va rog, sa ma contactati pe mail sau pe telefon la nr. 0745701559. multumesc anticipat!

Top Solar SRL2013-07-26 22:30:54

Buna seara va rog sa precizati locatia unde se monteaza panourile

Laura2013-08-03 20:52:42

Doresc o oferta de pret pentru un panou solar presurizat de 300l cu sistemul complet plus montaj si transport in Targoviste. Multumesc!

Top Solar SRL2013-08-04 14:46:06

Stimata doamna aveti raspunsul complet pe adresa dummneavoastra de mail. Multumim pentru atentia acordata produselor noastre.

sorin2013-08-27 08:45:27

salut. sint sorin si vreau sa va zic ca panourile solare sint eficiente .in grecia am folosit panouri solare mai putin eficiente ca cele cu tuburi si pot spune ca am fost multumit de ele deci cele cu tuburi sint superioare oricit va evolua tehnologia nu poate merge mai sus de o eficienta cu 12 la suta mai mare decit ce e in prezent .deoarece sar duce la un procent al randamentului peste unu si e impozibil poate sa se prelungeasca durata de viata a tuburilor mai mare de 20 de ani poate 30 sau chiar 50 de ani .cu respect atit am avut sa va comunic .va multumesc pentru ca ai citit aceste rinduri .

George Duta2013-08-29 19:04:59

Salut! As dori un panou solar cu 20 de elementi. Din toate materialele necesare montajului, detin o centrala de 50 kw, un boiler de 300 de litri cu dubla serpentina si toata instalatia aferenta, in plus tevi izolate tur-retur ce duc catre acoperis. Fata de cele enumerate, de ce anume mai am nevoie pentru a avea o instalatie completa si de a le comanda de la dvs. Multumesc!

Top Solar SRL2013-08-30 18:21:11

Buna ziua Raspunsul a fost trimis pe adresa dumneavoastra de mail

costica.mocanu2013-08-31 16:16:42

as.dri adresa.magazinului.pretul panourilor.inclus.teva as dori pretul final.fara alte materiale ma intereseaza doar panoul

Top Solar SRL2013-08-31 17:24:01

Buna ziua, Stimate domnule Mocanu,va rugam un numar de telefon la care sa va contactam.Mai multe detalii veti primi pe adresa dumneavoastra de mail.

Irinel Pop2013-09-06 16:07:54

Buna ziua, M-ar interesa un sistem cu tuburi vidate pentru apa calda si incalzire pentru toata perioada anului pentru o casa de 80 de mp : 2 camere, 1 buc. 1 baie. Pe timpul iernii se pot folosi suplimentar si radiatoare electrice pentru incalzire. Locatia este Ocnele Mari (jud. Valcea). Daca puteti sa-mi prezentati pe email o oferta. Multumesc anticipat

Birlea Dan2013-09-09 12:52:49

As dori o oferta de pret pentru un sistem complet de producere ACM cu un panou solar presurizat separat 12 tuburi montat pentru o casa de aprox. 100 m2.(boiler,pompa....)

Top Solar SRL2013-09-10 15:58:32

Buna ziua. Stimate domn va recomandam un sist4em complet cu boiler de 150 litri si panou cun 18 tuburi vidate cu heat-pipe 58x1800mm. Mai multe detalii pe adresa dumneavoastra de mail

Top Solar SRL2013-09-10 17:03:32

Buna ziua, Raspunsul il gasiti pe adresa dumneavoastra de mail

Potanga Florian2013-09-21 22:16:55

Buna ziua.Va rog sa-mi comunicati si mie pretul unei instalatii solare presurizate cu 15 tuburi si in cazul in care nu aveti atunci pe cel cu 12 tuburi inclusiv manopera/Multumesc anticipat.

Top Solar SRL2013-09-23 09:43:18

Buna ziua O instalatie nepresurizata cu 12 tuburi si controler costa cu tva 1100 lei. Cea presurizata cu panou 15 tuburi,boiler 150 litri, controler ,grup pompare, antigel are un pret 1100 euro fara tva

isaic tudor2013-10-02 14:58:51

Buna ziua, as fi interesat daca mai aveti pe stoc panouri solare vidate cu 12 tuburi. Multumesc.

Top Solar SRL2013-10-02 15:23:33

Buna ziua, Daca este vorba despre panoul solar nepresurizar 100 litri cu 12 tuburi vidate la 720 lei fara tva, da mai avem pe stoc ,si il putem livra ( inclusiv controlerul) Va asteptam cu noi detalii

isaic tudor2013-10-02 21:13:12

Nu, m-ar interesa panoul presurizat separat cu 12 tuburi heat-pipe deoarece detin restul instalatiei. Un pret in lei + TVA ar fi binevenit. Multumesc

Iulian2013-11-03 21:45:23

Stimati domni, Ma intereseaza un aport la incalzire si apa calda. Am o casa cu amprenta la sol de cca 100 mp, cu subsol, parter, etaj si mansarda. Doar mansarda nu e folosita si locuita. De asemenea, am o centrala de 48kw pe lemne si un boiler de 200 litri. Vreau sa-mi iau si unul sau doua puffere de 1000 litri fiecare. Ce imi puteti recomanda ca un aport la ce am tinand cont ca sunt din Vatra Dornei. Va multumesc.

nastase2013-11-07 21:51:08

buna seara As dori sa imi faceti un calcul cit ma costa un panou cu 20 tuburi cu tot restul instalatiei inclusiv boilerul Locuiesc la 22 km de bucuresti

dan dumitrescu2013-11-10 10:41:02

Ma intereseaza un panou de 120 litri. Sunt din loc. Gaesti jud. Danbovita,va rog cat costa cu transport,montaj si tot ce trebuie.

Top Solar SRL2013-11-10 17:45:58

Buna seara, Gasiti raspunsul pe adresa dumneavoastra de mail

IULIAN2013-11-11 12:45:34

Buna ziua, Doresc un panou solar pt apa calda si aport caldura. Am o casa in Ploiesti, de 64mp amprenta la sol, parter + mansarda, cu centrala termica pe gaze, de 24 KW. Orientarea acoperisului casei este NE si NV- casa este in forma de L- Doresc detalii si despre montaj.

Top Solar SRL2013-11-11 23:11:34

Buna seara V-am trimis oferta pe adresa dumneavoastra de mail

Top Solar SRL2013-11-11 23:13:21

buna seara Nu v-am putut trimite raspusul pe adresa indicata in mail-ul dumneavoastra Dorim un numar de telefon pentru a va contacta

DRAGOS2013-11-24 02:31:18

buna seara.ma intereseaa sa imi faceti o calculatie,adica cate panori,plus tot ce e aferent pt o pensiune in Predeal de 900 mp.este vorba de 15 camere.ce randament are pt apa calda si daca face si caldura.multumesc si astept cat mai urgent un raspuns.

Top Solar SRL2013-11-25 16:23:02

Buna ziua Aveti raspunsul pe adresa dumneavoastra de mail.

nuti2013-11-25 22:38:43

ma intereseaza acest tip de incalzire de tuburi vidate cu heat pipe si as dori o oferta pentru un imobil de 200mp , P+E, orientarea acoperisului este NV-SE, locuiesc 5-8 persoane, detin o centrala pe gazeificare pe lemn de 30KW si ma intereseaza o oferta de pret pentru achizitionarea acestui sistem pentru apa calda menajera.Astept un raspuns.Multumesc

Top Solar SRL2013-11-26 11:00:05

Buna dimineata Stimata doamna, aveti raspunsul pe adresa dumneavoastra de mail

lucian maftei2014-01-05 20:47:07

buna seara . as dori sa stiu daca pot participa la programul casa verde pt o constructie situata in jud neamt chiar daca am domiciliul in jud iasi si daca da , cat ar fi un cost aprox. pt instalatia completa ( casa de 160 mp 3 bai 2 bucatarii ) . multumesc . P.S. unde se depun actele in acest caz ? ( is sau nt ) .

Top Solar SRL2014-01-05 21:53:51

Buna seara Programul "CASA VERDE"este suspendat de doi ani de zile.Cand va reincepe si csre sant condittil nu stim.

Condrat ioan2014-01-10 23:46:53

Sunt din maramures si vreau sa achizitionez un panou de 200 de litri. Cum pot sa va contactez?

MARIAN CRISTIAN2014-01-11 18:20:27

Buna ziua. As dori sa stiu daca ar ajunge acel panou cu 12 tuburi pentru incalzirea unei incaperi la 70mp cu inaltime 2.5m ?

Top Solar SRL2014-01-11 19:18:29

Buna seara Panourile solare sant folosite in principal pentru obtinerea apei calde .In combinatie cu o centrala termica aceste panouri contribuie la reducerea consumnlui de combustibil.Singure ,nu pot fi folosite ca sursa de incalzire

Top Solar SRL2014-01-11 19:24:40

buna seara Buna seara Avem publicate pe mailul nostru numerele de telefon la care ne puteti contacta

bucur vasile2014-02-02 18:11:26

ma intereseaza o instalatie cu panouri solare ptr. o pensiune cca.600m patrati{15camere} apa calda si caldura cate panouri si cam cat costa. tel.0754879599

Top Solar SRL2014-02-03 10:08:04

Buna dimineata, Stimate domnule Bucur,aveti raspunsul nostru pe adresa dumneavoastra de mail

smesh2014-02-10 15:13:16

buna ziua! intrebase un domn mai devreme daca instalatia cu panouri solare poate fi folosita si pt incalzirea casei si daca da as fi si eu curios cam de cate elemente sau panouri ar fi necesare pt o suprafata de130 mp multumesc!

Top Solar SRL2014-02-10 22:31:14

Buna seara, Incalzirea unei locuinte numai cu panouri solare, practic este imposibila,Ele au aport la incalzirea locuintei,ajutand la economisirea combustibilului consumat de centrala termica.Ce mai mare economie se obtine totusi de la faptul ca ,vara se obtine 100% apa calda cu panoul,iarna acest procent fiind cam de 50-70%, in functie de cat de senin este cerul

Octavian2014-02-11 19:14:26

Buna seara. As dori sa stiu daca este posibila atasarea unui sistem cu panouri solare la o centrala termica cu incalzire prin pardoseala.

Top Solar SRL2014-02-11 21:18:31

Buna seara Daca instalatia dumneavoastra de incalzire are in componenta un boiler cu 2 serpentine,atunci se poate racorda un sistem de panouri solare

mihai preda2014-02-13 12:05:57

am o casa cu etaj 150m cu living si doua dormitoare sus ; boiler de 200litri ,locatia se afla an bucuresti ; doresc un panou cu 20 tuburi, care sunt costurile aproximative pt instalare totala plus panou? va multumesc cu respect

DANIEL2014-02-13 22:48:48

BUNA SEARA .MI AM CUMPARAT DE CURAND O CENTRALA ARCA DE 40 KW SI DEASEMENEA UN BOILER ACV SMART MULTI ENERGY ,LA CARE SE POATE INSTALA SI UN PANOU SOLAR.BOILERUL ARE O CAPACITATE DE 200 L ,SI AS DORI CE TIP DE PANOU SOLAR TREBUIE SA IMI CUMPAR CA SA FACA FATA,MENTIONEZ CA , CASA ARE 200 M 2.SPUNETI MI VA ROG SI CAT COSTA INTREG SISTEMUL + MANOPERA SI CAND ATI PUTEA VENI SA MONTATI.CU STIMA DANIEL

Top Solar SRL2014-02-14 12:30:14

Buna ziua Aveti raspunsul nostru pe adresa dumneavoastra de mail

Top Solar SRL2014-02-14 12:45:23

Buna ziua. Pentru boilerul dumneavoastra (daca are doua serpentine) este necesar un panou cu 22 de tuburi Comunicati-ne locatia ca sa va putem face o oferta corecta

GROSU GABRIEL2014-02-20 00:31:06

Ziua buna am o casa la marginea orasului buzau si vreau sa achizitionez un sistem de 12 tuburi nepresurizat .de unde il pot cumpara?ce adresa aveti ?cand aduceti urmatoarele sisteme de incalzire ?va multumesc.

Top Solar SRL2014-02-20 09:13:22

Buna dimineata, O noua campanie de reduceri vom avea in luna aprilie. Livrarea in tara se face prin curier rapid-60 lei Daca santeti interesat de oferta ,asteptam un raspuns pentru a va trece pe lista noastra.Un numar de telefon este util pentru a va putea contacta

NICOLAE2015-04-19 12:53:19

BUNA ZIUA ,M-AR INTERESA SI PE MINE UN SISTEM DE APA CALDA ,PENTRU 2 PERSOANE ,SI DACA IL POT CONECTA SI LA O CENTRALA CU GAZEIFICARE,SI UN BOILER DE 120 L PENTRU ELE

iulian2015-05-03 20:56:28

Buna seara, am o centrala pe lemne si un boiler cu 2 serpentine, cu ajutorul caruia am apa calda prin circularea agentului termic din centrala pe lemn.Ma intereseaza un panou solar cu ajutorul caruia sa obtin apa calda vara pentru uzul casnic si iarna cu plus la incalzirea locuintei( macar ziua cand este soare ). Va rog sa-mi trimiteti un email cu oferta d-voastra si sfaturile necesare.Locuies in Macin, judet Tulcea. Cu stima!

Top Solar SRL2015-05-04 16:24:43

Pentru a va face oferta corecta ne trebuie volumul boilerului?

Top Solar SRL2015-05-04 16:27:49

buna ziua, Daca boilerul are doua serpentine, puteti conecta si un panou solar.Pe langa panou va trebuie controler electronic,gup pompare. vas expansiune,antigel solar

Lasati-ne un mesaj!

Energyleague.com Renewable Energy Topsites | Director | Prestari Servicii | Firme | Dmegs Web Directory | Poliamida | Curs valutar - Roportal | | Adevarate.Net | Kataremata | LinkPlus | Home Power magazine | Portal OK | NaturalsEnergy - Our Future | Survival Kit | This site is listed under Româna. | Instalatii
Pinterest
Print