INSTALAREA PANOURILOR SOLARE PRESURIZATE SEPARATE

Panourile solare presurizate separate se pot monta atat pe o suprafata plana (cu suportul din imagine), cat si pe acoperisul casei, folosind panta acoperisului pentru a obtine o inclinatie de aproximativ 45 de grade necesara pentru ca razele sa pice perpendicular pe tuburi.

Partea acoperisului, sau suprafata plana, unde se va monta panoul trebuie sa aiba o orientare sudica. Daca aceasta conditie nu este indeplinita, soarele nu isi va trimite razele pe panou pe tot parcursul zilei. Daca orientarea este sud-estica, atunci soarele va bate mai mult dimineata si dupa-amiaza, iar daca orientarea este sud-vestica, soarele va bate mai mult dupa-amiaza si seara. In cazul montarii pe acoperis, fixarea se face prin intermediul unor talpi metalice, iar etansarea se face cu garnituri de cauciuc si silicon.

PANOURILE PRESURIZATE FOLOSESC TUBURI SUPERCONDUCTOARE CU HEAT-PIPE

Tuburile vidate superconductoare sunt cele mai eficiente dispozitive de captare a energiei solare datorita folosirii tehnologiei cu heat-pipe din cupru. Tuburile vidate capteaza radiatia solara si o transforma in energie termica, incalzind heatpipe-urile. Caldura este transmisa in capatul superior al hetpipe-ului, care incalzeste agentul termic (antigel solar). Agentul termic incalzit este circulat de pompa prin serpentina din interiorul rezervorului. Apa rece preia caldura de la serpentina si poate fi folosita ca apa calda menajera sau aport la incalzire.

Tuburile sunt realizate din sticla borosilicata de 3.3mm grosime, rezistenta la socuri si au pereti dublii intre care se afla vid. Vidul are rol de izolator termic si de crestere a puterii de absorbtie a radiatiei solare.

CONSTRUCTIA PANOULUI SOLAR PRESURIZAT SEPARAT

Schimbatorul de caldura (colectorul) este constituit dintr-o teava de cupru in care sunt introduse un numar de 15, 18, 21, 24 sau 30 teci sudate printre care circula antigelul (agentul termic) sub presiune. Tot ansamblul este izolat cu spuma poliuretanica si inchis intr-o carcasa exterioara din tabla de aluminiu.

Tuburile se introduc in decuparile cilindrice practicate in carcasa, etansarea facandu-se prin intermediul garniturilor de silicon. Bulbul superior al heap-pipe-ului de cupru patrunzand in teaca colectorului astfel incat sa se asigure un contact termic cat mai bun. Rigidizarea tubului pe pozitia de functionare se face prin fixarea acestuia cu bride metalice, pe latura inferioara a cadrului. Cadrul este apoi fixat pe suprafata de instalare prin intermediul picioarelor de fixare. Aria de contact dintre piciorul suportului si suprafata de instalare se etanseaza cu o garnitura de cauciuc sau silicon.

PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE AL PANOURILOR SOLARE PRESURIZATE SEPARATE

Energia solara este captata in interiorul tubuliu vidat, unde este transferata heat-pipe-ului de cupru. Caldura ajunge apoi in capatul superior al sau, fiind preluata de catre agentul termic (antigel solar). Antigelul o transporta la schimbatorul de caldura si este preluata de catre apa din boiler. Apa incalzita poate fi apoi folosita ca apa calda menajera sau sursa de energie pentru agentul termic de incalzire. Operarea acestui tip de panou este asigurata de controllerul electronic care comanda pornirea si oprirea pompei de recilculare.

Panourile solare presurizate separate nu pot functiona independent. Deoarece nu au un rezervor de stocare, ele trebuiesc conectate la un boiler montat in zona de consum (in casa). Varianta de utilizare recomandata este cea cu boiler bivalent, pompa de circulatie si panou electronic de comanda (regulator electronic dedicat). Toate acestea formeaza un sistem complet.

AVANTAJELE FOLOSIRII PANOURILOR SOLARE PRESURIZATE SEPARATE:

-Functioneaza indiferent de temperatura exterioara, chiar si iarna;
-Tuburile vidate ofera performate bune si pe timp innorat, fiind capabile sa capteze radiatiile infrarosii care patrund prin nori;
-Datorita izolatiei foarte buna oferita de vid, panourile functioneaza chiar pana la -20 grade Celsius;
-Panoul functioneaza in continuare chiar daca unul sau mai multe tuburi se sparg;
-Tuburile avariate sunt usor de schimbat;
-Ofera eficienta energetica tot timpul anului si asigura costuri zero cu combustibili conventionali pentru cel putin 5 luni pe an;
-Energia oferita de panouri este energie ecologica si nu polueaza mediul inconjurator;
-Au cel mai bun raport calitate pret de pe piata.

DORESC SA IMI ACHIZITIONEZ UN PANOU SOLAR PRESURIZAT SEPARAT. CUM ALEG PANOUL POTRIVIT?

Ne bucuram ca ati hotarat sa intrati in randul persoanelor care vor sa profite de energia gratuita oferita de soare!

In primul rand trebuie sa constientizati faptul ca panourile solare presurizate separate nu pot functiona independent, ele neavand un rezervor de stocare in care sa inmagazineze energia solara captata. In consecinta, ele sunt dependente de prezenta unui boiler de stocare si a unei automatizari (Mai multe detalii: Sisteme solare complexe). Daca detineti restul de componente necesare punerii in functiune a panoului solar nepresurizat, iata de ce trebuie sa tineti cont in momentul in care alegeti panoul potrivit:

Capacitatea boilerului de stocare. Este recomandat ca la fiecare maxim 10L de apa sa corespunda un tub vidat de 58mm. Astfel, daca aveti un boiler de 200L, recomadam folosirea unui panou de minim 20 tuburi;
Orientarea acoperisului. Daca zona de montaj nu ofera o orientare sudica, puteti lua in considerare posibilitatea supra-dimensionarii panoului in raport cu volumul de apa de incalzit, pentru a compensa gradul de absorbtie mai mic al energiei solare, datorat orientarii.

Pe parcursul unei zile cu radiatie solara buna, un tub vidat poate incalzi un volum de 10L apa la 60°C. Puteti depasi recomandarea de 10L/tub, dar, pe parcursul verii, va exista un surplus de energie termica ce va trebui disipat pentru a evita supraincalzirea sistemului. Surplusul de energie poate fi folosit pentru incalzirea piscinei, poate fi stocat, sau poate fi disipat in exterior.

22 comentariu la “Panouri solare presurizate

 1. rem spune:

  pai, pune-le !

 2. remus ionescu spune:

  Buna ziua
  va rog o oferta de pret, pentru panouri solare presurizate

 3. SIMION TATAR spune:

  Doresc sa ma contactati la telefon 0741 236 283

 4. mates spune:

  DORESC O COMANDA 1OOL ,PENTRU 2 PERSOANE, INOX,

 5. marian spune:

  cit ma costa toata instalatiea si daca nu am soare pe timp de iarna ce fac

 6. vlasan francisc spune:

  as fi interesat de o colaborare daca ar fi posibil
  locuiesc in baia mare maramures
  as dispune de firma si chiar si o echipa de instalatori

 7. NICU NEACSU spune:

  As vrea sa cumpar un panou solar Nepresurizat pentru 2-3 persoane ,sa fie cu rezervorul de inox interior exterior sau macar exterior.
  Cum pot intra in posesia lui.
  MULTUMESC.

 8. Dinu radu spune:

  Buna ziua am comandat 2 panouri solare nepresurizate de 135l
  L din inox la pretul de 1450lei bucata +transport. Puteti sa-mi spuneti daca nu deranjez cam in cat timp vin? Eu sunt din alba iulia. Multumesc

 9. NEACSU N spune:

  Vreau sa cumpar un panou solar Nepresurizat pentru 2 persoane ,sa aiba rezervorul de inox exterior
  Cum procedez
  Va multumesc

 10. gavris stefan spune:

  Ma intereseaza pretul pentru panouri solare la suprafata de 150mp pretul daca se poate folosi si ca sursa de incalzire

 11. nicusor spune:

  salut! am centrala pe lemne cu boiler cu o serpentina si asi dori sa montez panou presurizat si pt incalzire la100mp puteti calcula un pret

 12. Danila stefan spune:

  Ma numesc Danila Stefan am o locuinta in com.Malu cu Flori sat.Miclosani Mici si asi dori sa achizitionez un panou solar nepresurizat ptr 2-3 persoane.Va rog cu mottaj cu tot .

  Multumesc

 13. sorin spune:

  ma intereseaza cat costa un panou solar cu 20 tuburi vidate functional pe toata durata anului. Multumesc

 14. Mares Viorel spune:

  Buna ziua ,
  M-ar interesa si pe mine un panou solar nepresurizat .
  Unde sunt fabricate ?

  Cu stima ,
  V.M.

 15. ilie spune:

  telefon 0765400450

 16. Cristache spune:

  Buna seara,

  Locuim in com. Fundeni jud Calarasi, detinem o locuinta cu 4 camere, bucatarie si baie. Momentan tipul de incalzire este prin sobe de teracota iar energia electrica este de la furnizorul Enel. De curand am aflat mai multe detalii despre panourile solare si dorim sa primim de la dvs o oferta completa pentru un sistem complet de panouri solare (acoperisul casei este destul de generos si se pot instala pe distanta mare in directia Nord).

  Se pot reduce costurile unei locuinte atat pe partea de energie electrica (curent) cat si pe partea de incalzire a apei?!
  Daca da, asta ne dorim, vrem sa primim o oferta de panouri solare + oferta de pret.

  Asteptam raspuns,
  Mail: cr.andrey94@yahoo.com

 17. Szasz irina spune:

  Buna ziua as dori daca se poate un nr de telefon ptr a lua legatura cu dvs ptr un panou solar.Va multumesc si astept un raspuns.

 18. RUSU MIREL spune:

  Firma din Valeni de munte mi-a montat un panou solar nepresurizat cu 18 tuburi la 100l apa produs la Dvs.
  Doresc o carte tehnica a controlerului, carte pe care firma nu mi-a livrat-o, neavand-o.
  Tipul este: Instrument controler k4, avand 4 butoane pe verticala, cu temperatura afisata mare in stanga ecranului si cantitatea de apa reprezentata intr-un cerc colorat.
  Cartea o puteti trimite pe mail sau direct la sediul din Valeni si poate sa fie si in limba engleza.
  Va multumesc
  Rusu Mirel tel. 0721052056

 19. Mihai spune:

  Va rog sa îmi lăsați un număr de telefon sau sa ma contactați la 0753679033 . Mar interesa panouri solare pt.o piscină

 20. florin spune:

  Buna ziua. Va rog sa- mi comunicati oferta de pret pentru un sistem complet de incalzire ( kit ) presurizat de 100 litrii inclusiv montaj in loc. Giurgiu.
  Astept email. Multumesc.

 21. puiu zanga spune:

  care sant preturile panourilor nepresurizate si care este cantitatea de apa debitata

 22. Mare Catalin spune:

  Informați,panouri solare pentru apa calda, 4 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *