ACTE NECESARE IN COMPLETAREA DOSARULUI PENTRU PROGRAMUL CASA VERDE

Conform ghidului de finantare, pentru a putea accesa programul Casa Verde, aveti nevoie de urmatoarele acte:

a)Cerere de finanţare nerambursabila, conform anexei nr. 2, completata prin tehnoredactare computerizata şi semnata de solicitant, în original;

b)Declaraţie pe propria raspundere a solicitantului, conform anexei nr. 3, completata şi semnata de catre solicitant, în original;

c)Copie de pe actul de identitate al solicitantului.

d)Extras de carte funciara care sa ateste dreptul de proprietate/coproprietate al solicitantului asupra imobilului pe/în care se va realiza proiectul, în original, sau autorizaţie de construire emisa solicitantului, în copie legalizata pentru imobilele aflate în construcţie, valabile la data depunerii;

e)Certificat de atestare fiscala privind plata obligaţiilor la bugetul local, în original, valabil la data depunerii dosarului de finanţare, eliberat de catre organele competente de pe raza carora îşi are domiciliul solicitantul;

f)Adeverinţa privind existenţa contului bancar al solicitantului finanţarii, emisa de o banca comerciala, în original;

g)Un plic pe care se va completa numele şi adresa completa a solicitantului, titlul programului: “Programul privind instalarea sistemelor de încalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încalzire”, precum şi sesiunea de depunere.

casa verde - acte necesare

CUM SE DEPUN DOCUMENTELE PENTRU PROGRAMUL CASA VERDE

Cum trebuie depus dosarul pentru obtinerea finantarii? Aveti mai jos descrisi toti pasii ce trebuiesc urmati.

(1) Dosarul de finanţare va avea ordinea prezentata mai sus

(2) Lipsa unui document sau prezentarea acestuia sub o alta forma decât cea solicitata sau ieşirea sa din perioada de valabilitate, precum şi neîndeplinirea unui criteriu de eligibilitate determina respingerea dosarului de finanţare.

(3) Solicitantul poate depune dosarul de finanţare începând cu prima zi de deschidere a sesiunii de depunere.

(4) Un solicitant poate depune, în cadrul sesiunii de finanţare, un singur proiect. În cadrul aceluiaşi proiect se pot cumula doua tipuri de instalaţii.

(5) Dosarul de finanţare conţinând toate documentele obligatorii menţionate la art. 12 va fi depus la sediul agenţiei judeţene pentru protecţia mediului pe raza careia domiciliaza solicitantul.

(6) Documentele se vor depune într-un singur exemplar.

(7) Dosarul de finanţare se depune personal la agenţia judeţeana pentru protecţia mediului pe raza careia domiciliaza solicitantul.

(8) Personalul agenţiei judeţene pentru protecţia mediului pe raza careia domiciliaza solicitantul, cu responsabilitaţi în derularea Programului, verifica conformitatea administrativa a documentelor şi completeaza fişa prevazuta în anexa nr. 1.

(9) Dupa constatarea conformitaţii, cererea de finanţare primeşte numar de înregistrare de la agenţia judeţeana pentru protecţia mediului, în ordinea sosirii.

(10) Documentele depuse de catre solicitant, însoţite de fişa conformitaţii administrative, vor fi introduse în plic de catre personalul agenţiei judeţene pentru protecţia mediului pe raza careia domiciliaza solicitantul şi înaintate Autoritaţii.

(11) Cererea de finanţare se completeaza prin tehnoredactare computerizata. Nu se accepta cereri de finanţare cu ştersaturi sau completari facute manual.

Aveti atasata o schema cu pasii ce se parcurg pentru aprobarea dosarelor in programul Casa Verde si Ghidul de Finantare oficial obtinut de pe site-ul AFM.

Pentru detalii complete legate de programul Casa Verde, urmati link-urile de mai jos:

SCHEMA DE DEPUNERE A DOSARULUI PENTRU CASA VERDE SI CATEVA LINK-URI UTILE

105 comentariu la “Acte necesare dosar casa verde

 1. BARABANCIA MARICEL spune:

  daca a inceput inscrierele la programul CASA VERDE
  daca nu va rog sa ma anuntati pe adresa de mail

 2. Stoilescu Emil spune:

  Buna ziua

  S-a reluat programul „Casa Verde” ?
  Intentionez sa schimb sistemul de incalzire a locuintei personale , cu sistemul pe baza de „pompe schimbatoare de caldura
  Care sunt primi pasi?

 3. Nicoleta spune:

  Buna ziua, daca am accesat o data in 2011 programul casa verde si am pus panouri solare mai pot accesa si anul acesta pt pompe de caldura?

 4. lazar maria spune:

  sunt din buzau daca fac dosarul si-l depun pana pe 24 oct.am vreo sansa sa mai intru in program?

 5. Pavel spune:

  Buna ziua. Daca mama mea locuieste acum in casa parinteasca , toate actele sunt pe ea , titlu proprietate, extras de CF, Certificat de atestare fiscala, insa adresa din buletin e cea din alta localitate unde detine un apartament, poate depune dosarul pentru aceasta casa ? este eligibila ?
  Multumesc.

 6. Neacșa Constantin spune:

  Bună ziua, am înțeles ca sunt firme care îți fac dosarul și lucrarea de casa verde plus, dumneavoastră procedați în acest fel? Caut o firma care face acest lucru, mulțumesc.
  0766379519

 7. Mirita octavian spune:

  Mai pot depune dosarul pt panouri solare,izolare termica?
  Sunt fonduri pentru anul 2017?

 8. Mirea Marian spune:

  Bună ziua și La mulți ani!
  Doresc să renovez o casa (instalatie și centrala termica pe peleti și izolație exterioara) situata in Comuna Gradinari Jud Giurgiu.
  Pot apela la programul Casa Verde?
  Vă ocupați dvs de documentație?
  Mulțumesc!

 9. pasol ion spune:

  mar interesa casa verde 2017 mai este valabil.petru apa calda 4 anotimpuri.ptr. 6 persoane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *